Reprezentacija BiH

Blog o BH fudbalu ( BH reprezentaciji) i Sergeju Barbarezu

26.05.2007.

Stoka... šta drugo reći...

Danas je odigrana utakmica finala Kupa BiH izmedju Slavije i Širokog. Samih 90 minuta fudbala nije pokazalo ništa. Mnogi će reći da je to zbog lošeg terena i vremena, ali ja ću iskren biti pa reći da oni igrači nažalost vjerovatno i ne znaju bolje. Katastrofa.
Utakmicu je vodio sudija Mirko Buljan. Sudio je objektivno i realno i imao petlju na "vrućem" terenu suditi kako treba i zamjeriti se nekim "velikim" ljudima u BH fudbal. Slavija koja je prije tri kola u glavi imala dvije titule, ostala je bez ijedne i moram reći da mi nije nimalo žao zbog toga kada vidim kakvu publiku, ali posebno igrače i golmana imaju. Naime, svoj primitivizam i zaostalost publika je pokazala opet, ali to nas i ne iznenađuje jer znamo da ti ljudi nažalost osim kokarde i šajkače i nemaju nikakvog drugog sadržaja u životu te da im je ovo sve - za žaliti i moliti Boga.

Vraćam se po meni na najupečatljiviji detalj današnje utakmice, koji se desio poslije same igre. Naime golman Slavije, Dujković isprovociran zbog objektivnog i realnog suđenja Mirka Buljana koji mu je u 82. minuti pokazao crveni karton (klizeči start zadnjeg igrača odbrane prilikom šanse za pogodak - sve čisto) dozvoljava sebi poslije utakmice da PLJUNE pomenutog sudiju te pokaže sav svoj primitivizam i zaostalost. Inače, igrači Slavije su cijelo vrijeme napadali verbalno i fizički sve sudije, pa je tako Spalević poslije poništenog gola (opet čista odluka) psovao majku pomoćnom sudiji.
Da stvar bude gora, prilikom izvođenja sudije sa terena uz policijsku zaštitu, neki "gospodin" u odijelu i kravati iz FK Slavije u tunelu stadiona udara šakom sudiju Buljana. Šta je dalje bilo sa Buljanom ne znam, jer kamere nažalost nisu snimile dešavanja u prostorijama stadiona.  Napominjem da su svi ovi incidenti zabilježeni kamerom BHT-a.

Nadam se da će navedeni igrači, a posebno golman Dujković biti sankcionisani zabranom igranja u Premier ligi BiH,a naravno i novčano biti kažnjeni, kako igrači tako i sam klub FK Slavije.

Milan Jelić koji je bio zadužen za dodijelu pehara pobjednika Kupa BiH, uvidjevši da njegova Slavija nije pobjedila, odbio je uručiti pehar igračima Širokog brijega, te su taj posao obavili Iljo Dominković i Munib Ušanović.


<pozdrav, bocky>

Reprezentacija BiH
<< 05/2007 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031