Reprezentacija BiH

Blog o BH fudbalu ( BH reprezentaciji) i Sergeju Barbarezu

04.06.2007.

Spahić se vraća u reprezentaciju?

Emir Spahić koji je bio prisutan na tribinama stadiona Koševo na utakmici BiH - Turska bi se prema nekim špekulacijama vratiti u BiH reprezentaciju i na taj način prekinuti sa bojkotom. Informacija prosto zvuči nevjerovatno, jer je Emir Spahić bio medju najglasnijim potpisnicima "bojokt pisma", ali očito je uticaj gosp. Muzurovića velik. Vidjet ćemo, ponavljam da je ovo neprovjerena informacija.

04.06.2007.

Još malo kalkulacija

Greece 6 5 0 1 10 4 15
Turkey 6 4 1 1 16 6 13
Bosnia-Herzegovina 6 3 1 2 13 14 10
Norway 6 3 1 2 13 6 10
Hungary 6 2 0 4 7 10 6
Malta 6 1 1 4 5 14 4
Moldova 6 0 2 4 3 13 2

Gledajući tabelu stiče se utisak da najviše šanse ima Grčka da bude prva, ali ako gledamo na predstojeće utakmice vidim da Grčka ima još tri gostovanja od koja su dva na ledenom, odnosno vrelom terenu u Oslu i Istambulu i ne tako teško gostovanje u Budimpešti. Turska ima gostovanje u Oslu, a treba napomenuti da gostujući teren za njih i ne predstavlja veliki problem, jer do sada još nisu u ovim kvalifikacijama igrali niti jednu utakmicu na domaćem terenu, naravno zbog kazne. Norveškoj će sigurno najteža utakmica biti u Sarajevu, ali i u Moldaviji gdje niko nije baš olako došao do bodova. Po mom mišljenju bi bilo najbolje za nas da do zadnje utakmice koju igramo u Istambulu, Turska već završi sav posao i bude sigurna na prvom mjestu, a da se mi eventualnom pobjedom ubacimo na drugo mjesto. Naravno, prije toga treba pobijediti Maltu, Norvešku i Moldaviju kući, Mađarsku u gostima, a Grčkoj uzeti bod, a možda ih i pobijediti. Sa Turskom će u slučaju da su već osiugrali prolaz biti lako... ipak smo "jaranske" nacije...
04.06.2007.

Ahmede Ahmede...

Kao što sam ranije govorio reprezentacija predstavlja 5% od ukupnog posla Fudbalskog saveza i nerealno je očekivati da će se cijelo rukovodstvo saveza mijenjati zbog neuspjeha reprezentacije. Čovjek koji je direktno odgovoran za sve probleme vezane oko reprezentacije (mito, naplaćivanje nastupa za reprezentaciju), a koji se nikada u zadnjih 3-4 godine nije pojavio u javnosti i koji je recimo za vrijeme protesta ispred fudbalskog saveza uzeo godišnji odmor je Ahmed Pašalić.
Čovjek kojeg je Emir Spahić, lav na terenu, nazvao grobarom BH nacionalne selekcije je čovjek sa najdužim stažom u savezu. Mislim da bi morali insistirati na njegovoj ostavci i na utakmici protiv Malte reći šta mislimo o dotičnom gospodinu. Uvjerenja sam da bi se poslije njegove ostavke u tim vratili igrači kao Salihamdžić (koji još puno toga može da ponudi), Hasagić, Spahić, Bajramović i Papac koji su nam prijeko potrebni u kreiranju jake i sigurne reprezentacije.
Ahmede došao je vakat...

Moje tvrdnje potvrđuje i ovaj interview...

Elvir Bolić: "Pašalić uzima pare od igrača"


Prevela Dragana Raduški

03.06.2007 20:31

Sve dok je Ahmet Pašalić na čelu reprezentacije BiH, ona ne može da funkcioniše bez korupcije, izjavio je Elvir Bolić, legendarni golgeter Fenerbahčea i bh. reprezentacije, u intervjuu za turski "Zaman".

Bolić, najbolji strijelac reprezentacije u njenoj istoriji dugoj 12 godina, je istakao da neki igrači iz reprezentacije plaćaju rukovodiocima reprezentacije da budu pozvani u državni tim!

Koji su to problemi s kojima se suočava Fudbalski savez BiH?


Postoje ljudi koji su postali neizbježni u organizaciji. Oni se drže svog položaja posljednjih 13-14 godina. I uprkos što su imali velikih neuspjeha, oni odbijaju da se povuku. Tu prije svega mislim na Ahmeda Pašalića, direktora svih reprezentacija, koji gura svoje "prste u sve". Znamo da Pašalić prima mito kako bi neke igrače pozvao u repezentaciju.

Da li Pašalić traži novac od igrača?


Da. On kontaktira igrače koji nisu baš toliko poznati, nekad preko njihovih menadžera, nekad direktno, pozivajući ih u reprezentaciju za određenu sumu novca. Godinama smo svjedoci ove krajnje neprihvatljive prakse.

Kako Muzurović može da trpi nešto tako?


Niko ne može da zaustavi Pašalića. On kontroliše sve; on čak bira i trenere reprezentacije. Da skratim, Pašalić je taj koji je prouzrokovao da bh. tim ide unazad, umjesto naprijed. U Bosni i Hercegovini ga sigurno više ne žele. Jedna grupa igrača, uključujući i mene, Hasan Salihamidžić, Zlatan Bajramović, Emir Spahić, Kenan Hasagić i Elvir Baljić... potpisala je peticiju gdje kažemo da ne želimo da igramo za reprezentaciju dok se on nalazi tu gdje jeste. Zaista, niko od nas nije želio da dođe do ovoga. Ono što smo trebalo da uradimo jeste da nastavimo da igramo i sistematski da radimo da ga se otarasimo. Čak smo i Vladu obavijestili o našim problemima, ali nije bilo pomoći. Zato smo se odlučili za ovaj način - bojkot!

Reprezentacija BiH
<< 06/2007 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930