Reprezentacija BiH

Blog o BH fudbalu ( BH reprezentaciji) i Sergeju Barbarezu

08.06.2007.

Muzuroviću pozlilo zbog pritiska menadžera

U prijepodnevnim satima javio se doktoru, napravio pregled i vratio se svojim obavezama. Nakon tretmana kod doktora, Muzuroviću je bilo bolje. Prije ručka posjetio ga je golman rukometaša Bosne Enid Tahirović. Nakon razgovora sa Tahirovićem, selektor je nekoliko minuta razgovarao sa svojim saradnicima, potom otišao na ručak. Čekajući vrijeme sastanka sa igračima, na kojem je trebao dati posljednje upute, selektora je zaustavio Ado Husarić, menadžer, nekoliko igrača koji igraju u mladoj i A reprezentaciji. On se zanimao za tretman svog pulena, Mehmedalije Čovića. Za kojeg je smatrao da treba biti u kadru, nakon što se povrijedio Branimir Bajić.

Razgovor je tekao normalno, a onda se Muzurović uzrujao.

- Ja sastavljam ekipu i nikom se neću pravdati za svoje poteze. Ja biram i odlučujem. Spreman sam svakog saslušati, ali niko ne može utjecati na moj izbor. Nemaš pravo samnom razgovarati na takav način. Ovdje sam zbog zajedničkog posla, zbog uspjeha bh. reprezentacije. Ja svoj posao radim korektno, časno, tako da svakom mogu pogledati u oči. Tako sam godinama radio, tako ću i nastaviti - rekao je Muzurović. Nakon razgovora osjetio je mučninu i ponovo zatražio liječničku pomoć. Već tada se znalo da neće moći voditi ekipu. U strušnom štabu je nastala dramatična situacija. Sve konce su preuzeli Muzurovićevi saradnici Ivo Ištuk, Borče Sredojević i Edin Prljača. Na sastanku je "pročitan" Muzurovićev sastav. Samo je Pandža "upao" umjesto Bajića, a Božić je sjeo na klupu. Igrači su bili u šoku, nakon vijesti da je selektoru pozlilo.

Husarić: Nisam se svađao, već normalno razgovarao


Ado Husarić, menadžer sa licencom NSBiH priznaje da je bio u hotelu i prije utakmice razgovarao sa selektorom.


- Tačno je da sam razgovarao sa Muzurovićem. I nije to prvi put. I drugi menadžeri, a proteklih dana ih je bilo dvadesetak, što domaćih, što stranaca koji su boravili u hotelu, pričaju sa selektorom. Ja brinem za svoje igrače. Nisam se svađao sa selektorom, već normalno razgovarao. Rekao sam mu neke stvari, nepobitne činjenice, što je on teško podnio i prigovorio mi da mu je mučnina od rasprave. Bio je u blizini i Edin Prljača. Ja sa svim selektorima, sa svim ljudima u Savezu imam super korektne odnose. I ja teško podnosim nepravdu. Nisam naivan da ne znam kako se neki igrači guraju u reprezentaciju. Bolje da me ne vuku za jezik, jer će se mnogi prepoznati - naglasio je Husarić.

<SAN>, <repzentacija.blogger.ba>

Reprezentacija BiH
<< 06/2007 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930