Bilić objavio popis za BiH

Jedino novo ime na izbornikovu popisu je Ivan Rakitić, koji bi u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine u Sarajevu mogao debitirati za Hrvatsku. Prethodno od FIFA-e treba stići pismena potvrda da ima pravo nastupa.

Slaven Bilić je pozvao 22 kandidata, uglavnom onih koji su iznijeli teret u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Izbornik je to objasnio riječima da je zadovoljan učinkom tih igrača, dok novih lica nema zato što je sezona tek počela i još se nitko nije niti stigao nametnuti.

Na popisu nema Nike Kranjčara, koji je iskrenuo zglob i pauzirat će najmanje tri tjedna. Njega će zamijeniti Ivan Rakitić ukoliko dobije pismenu potvrdu od FIFA-e da ima pravo nastupa za Hrvatsku.
"Prilikom promjene nogometnog državljanstva FIFA ima Pravilnik, te smo mi svu potrebnu dokumentaciju predali i sada još samo čekamo pismenu potvrdu da Rakitić ima pravo nastupa", rekao je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za nedjelju 19. kolovoza, a u Sarajevo se putuje u utorak, dan prije dvoboja na Koševu.

VRATARI: Stipe Pletikosa (Spartak Moskva), Vedran Runje (Lens),
OBRANA: Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Šimić (Milan), Robert Kovač (Borussia Dortmund), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Livorno), Hrvoje Vejić (Tom), Dino Drpić (Dinamo Zagreb),
VEZNI RED: Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Darijo Srna (Šahtar), Luka Modrić (Dinamo Zagreb), Jerko Leko (Monaco), Jurica Vranješ (Werder), Marko Babić (Betis), Danijel Pranjić (Heerenveen), Ivan Rakitić (Schalke 04),
NAPAD: Mladen Petrić (Borussia Dortmund), Eduardo Da Silva (Arsenal), Ivica Olić (Hamburger SV), Boško Balaban (Dinamo Zagreb), Igor Budan (Parma).


Selektor BiH, Fuad Muzurović će sutra u 11 sati objaviti spisak pozvanih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

<www.reprezentacija.tk>

1 komentar

Komentariši