Muzurović o predstojećoj utakmici

Nisam ranije imao priliku da se zahvalim na podršci koju ste nam pružali u operacijama s Turskom i Maltom. Za ovaj dosadašnji uspjeh zaslužni smo svi, a s dobrim rezultatima želimo nastaviti već u utakmicama s Mađarskom i Moldavijom, rekao je selektor i nastavio:

U mom prvom mandatu igrali smo protiv Hrvatske u Bolonji gdje smo izgubili sa 4:1, dok smo u Zagrebu poraženi s 2:1. Tada su kockasti pod dirigentskom palicom Ćire Blaževića bili treći u svijetu. Dobre rezultate postizali su i za vrijeme Zlatka Kranjčara, a i danas pod vodstvom Slavena Bilića briljiraju. Bilića poznajem još iz vremena dok je igrao i imam veoma visoko mišljenje o njemu. Hrvatska je jedna od najjačih selekcija na svijetu i očekujem da utakmica na Koševu bude pravi spektakl.

Selektor bh. tima je napomenuo da će za utakmice s Mađarskom i Moldavijom, uz konsultacije sa saradnicima, spisak reprezentativaca malo proširiti. Treba kazati da su Pandža i Čović prekomandovani u mladi tim, koji će isti dan u Kreševu igrati protiv vršnjaka iz Hrvatske (17sati).

Inače, okupljanje reprezentativaca zakazano je za 20. avgust do 18 sati u hotelu Radonplaza, a treniraće se u ponedjeljak i utorak u 20 sati. Meč između A reprezentacija će voditi sudijska trojka iz Slovenije, Damir Skomina s pomoćnicima Markom Stančinom i Primožom Arharom, dok će u Kreševu pravdu dijeliti Rusmir Mrković, Miroslav Biletić i Zikrija Pašalić. Reprezentativci Hrvatske dolaze čarter letom dan prije utakmice (22sata), a vraćaju se odmah po završetku susreta. – prenosi Oslobođenje.

Kažimo da će za prijateljski susret s kockastim biti štampano 28.000 ulaznica, po cijenama 10, 15 i 20 KM. Za gostujuće navijače iz Hrvatske obezbijeđeno je 500 ulaznica, a generalni sekretar N/FSBiH Munib Ušanović napomenuo je da svi ostali navijači gostujuće reprezentacije koji budu dolazili na utakmicu to učine organizovano uz prijavu policiji.

Također, sastanak o bezbjednosnim aspektima utakmice biće održan 15. avgusta.

3 komentara

Komentariši