Srđan Stanić pozvan za u19 rerpezentaciju

Srđan Stanić, najmlađi prvotimac Željezničara, bivši igrač Slavije i Sarajeva, napokon će debitovati za u19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Iako su mediji Stanića nazivali izdajnikom zbog oglušivanja na ranije pozive, prava je istina da Stanić nikada nije zaigrao za našu reprezentaciju zbog obaveza u Slaviji. Inače Srdjan Stanić je na probnim utakmicama ove reprezentacije bilježio izvrsne partije. Treba napomenuti da je Stanić i ranije igrao za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine.

Stanić dodaje kako mu je, kao rođenom Sarajliji, najveća čast braniti boje svoje domovine!


Stanić je poziv dobio za prijateljske oglede protiv U19 selekcije Slovenije 28. i 30. avgusta u Velikoj Kladušu. Prva utakmica počinje u 17,30 sati, dok je početak druge planiran dva dana kasnije u 10 sati .

4 komentara

 1. Nikola Nikić: “Ma kakav Pjanić pored Jelića!!”

  Nakon objave spiska igrača koji će dobiti poziv za prijateljsku…
  utakmicu protiv Hrvatske selektor Nikola Nikić, otišao je nekoliko dana na more prije okupljanja reprezentativaca, za SportCentar .ba je razgovarao o predstojećem meču mlade reprezentacije.

  “Kao prvo nisam zadovoljan protivnikom odabrali su mi (Pašalić op.a) jakog protivnika za pripremnu utakmicu. Ja sam trazio da imamo nekog lakšeg protivnika da mogu isprobati više igrača za susrete koji nam dolaze. Ova utakmica je zadnja provjera a neću biti u mogućnosti da isprobam sto više igrača jer mlada reprezentacija Hrvatske je veoma jaka.”

  Kako komentarišete natpise da ste izostavili tri mlada i perspektivna igrača Pjanić, Husejnović, Vrančića, a pozvali manje kvalitetetne igrače

  “Ma pusti natpise, pise svak sta hoce o nekim talentima za 100 KM. A koga sam to izostavio?”

  Na spisku nema Miralema Pjanića a rekli ste ga pozvati

  “Ma kakav Miralem Pjanić. Ko je taj igrač? Nikad čuo za Miralema Pjanića. Jeste li vi normalni!?”

  Svi ga smatraju velikim talentom, a mogli bismo ga izgubit ako se ovako budemo ponasali

  “Pa taj momak je 1990. godište zašto bih ga ja zvao, niko ne ide iz osnovne škole na fakultet, nego ide u srednju pa zatim na fakultet. Njega treba da zove Ivo Knežević u juniorsku reprezentaciju. Šta bih trebao da pozovem i Pozdera i čitavu generaciju. Pa ko je ovdje normalan.”

  U svijetu nije takva praksa da igrač prolazi sve selekcije, mladi i talentovani igrači dobijaju priliku i u A timu, bez obzira na godine

  “Ako je takav talenat neka ga onda Muzurović pozove odmah u A reprezentaciju, kao i Said Husejnović koji je odigrao za Slobodu samo poluvrijeme i pol i odmah bi svi da igraju u reprezentaciji. Meni ti igrači ne trebaju, pa da oni igraju pored jednog Jelića ili Džeke. A i šta će mi toliko napadača u timu.”

  Ko je ovdje normalan iskoristit ćemo riječi našeg selektora i dodati ko ovdje odlučuje o budućnosti bh fudbala jer mlada reprezentacija koja je bila svijetla tačka našeg fudbala se gasi i odlazi u tamu. Dali selektoru drugi biraju igrače kao i utakmice protiv koga će da igra, i dali ovi igrači imaju malo godina, talenta ili novca uz pomoć kojeg neki bez ovog prvog nabrojanog mogu da igraju.

Komentariši