Pjanić, Pjanić, Pjanić

Miralem Pjanić po mnogima predstavlja veliki talenat. Moje je mišljenje da ga treba zovnuti na sljedeću prijateljsku utakmicu, čisto da mu se kasnije ne omogući nastup za neku drugu reprezentaciju. Da je momak dobar igrač, potrvđuje i to da igra u prvoj francuskoj ligi. Ipak, smeta mi što novine SAN konstantno pišu o tom momku i na taj način pokazuju da su dio "tala". U današnjem izadnju SAN piše o tome kako će Metz možda kazniti Pjanića ako ne pristane da igra za Luksemburg. Pa ljudi moji ko je ovdje lud? Uefa može kazniti klub ako ne pušta igrača da igra za svoju reprezentaciju. To da igrač može biti kažnjen od kluba ako ne igra za reprezentaciju je tolika glupost da ja ne mogu da vjerujem da si to jedne ozbiljne novine mogu dozvoliti. Onda također navode da se Pjanićima prijeti sa svih strana u Luksemburgu.
Koliko je fudbal popularan u Lukseburgu pokazuje to, da na utakmicama reprezentacije rijetko bude više od hiljadu ljudi. Ono malo zaljubljenika u ovoj vještački napravljenoj zemlji ionako su veliki fanovi Holandije, te ih stanje reprezentacije u Luksemburgu baš i ne zanima.
Tako da treba zaključiti da se Pjanić treba zvati, ali isto tako moramo biti oprezni i ne nasjedati na hajku koja se trenutno vodi protiv Muzurovića i reprezentacije, a u korist mladog Pjanića. On ako je tako dobar njegova budućnost je sigurna!

www.reprezentacija.tk

5 komentara

  1. Ako je tako, de mi onda reci, zasto je za Vrancica bilo mjesta u A-timu, samo sto je igro na klupi od jednog od najslabije momcad Bundeslige, a za Pjanica nejma ni u nasoj mladoj Reprzentaciji. Jos je ga Nikic poceo da zajebaje. Muzurovic isto laze kad kaze, da je reko, da je naporucio treneru iz mladi izpod 19 godina, da ga pozove. I jeste istina, da guraju pritisak iz Luxemburga na Pjanica, samo i ja vjerujem da nasi novinari prtjeruju. Ali sam sto posto siguran, da tud ima neki kriminalni nacin, zasto on jos ni u nas mladi tim nije pozvan. A isto tako za Tahirovica, koji nikad nemoze biti gori igrac od Jelica.
    Poraj mene mogu novine svaki dan nesta novo pisati, da one nase budale moraju uvecati opaznost za nasim talentima.

  2. Emra Tahirović – 19 godina – U21 Švedska – OSC Lille (prešao za 2 miliona eura odštete)

    Petar Jelić – 21 godina – U21 BiH – OFK Beograd (prešao za 25 000 eura odštete)
    ………….

    Svaki komentar o mladim talentima iz BiH je, zaista, suvišan!

Komentariši